3 redenen om voor een refurbished smartphone te kiezen

[ad_1]

Is je huidige smartphone niet meer helemaal naar wens? Is je scherm bijvoorbeeld kapot gegaan of gaat de batterij snel leeg? In dergelijke gevallen is de aanschaf van een refurbished smartphone aan te raden. Met een refurbished smartphone geniet je namelijk van een paar zwaarwegende voordelen. Het is zeker om deze voordelen aan te raden om voor een dergelijke smartphone te kiezen.

Reden 1: je bespaart een hoop geld

Kies je bijvoorbeeld voor een refurbished iPhone 11? Dan betaal je hier hoogstens een paar honderd euro voor. Dat is een aanzienlijk verschil ten opzichte van een gloednieuwe iPhone. Voor een gloednieuwe iPhone betaal je tegenwoordig al 1400 á 1500 euro.

Kostentechnisch is een refurbished iPhone daarom de beste optie. Overigens geldt dit niet alleen voor iPhone’s, maar ook voor smartphones van andere merken. Ook met een Samsung refurbished smartphone bespaar je simpelweg veel geld.

Dit is ook nog eens een eenvoudige besparing. Het enige dat je voor deze besparing hoeft te doen, is specifiek voor een refurbished smartphone te kiezen. Alleen met deze ene keuze bespaar je moeiteloos heel wat honderden euro’s.

Reden 2: goed voor het milieu en onze aardbol

De aanschaf van een refurbished smartphone is kostentechnisch dus erg interessant. Maar, daar blijft het niet bij. Door voor een refurbished smartphone te kiezen, doe je ook nog een milieubewuste aankoop.

De refurbished smartphone, zoals een refurbished iPhone 11 Pro, bestaat inmiddels al een paar jaar. Dit betekent dat je eigenlijk een dergelijke smartphone een tweede leven geeft. Als iedereen dit zou doen, zouden er wereldwijd een stuk minder smartphones gemaakt hoeven te worden. Dat betekent dat er minder grondstoffen verbruikt hoeven te worden. Ook betekent dit dat er minder energie verbruikt zou hoeven te worden.

Met andere woorden: de aanschaf van een refurbished smartphone is goed voor onze aardbol. Door specifiek voor een refurbished exemplaar te kiezen, voorkom je dat er oneindig veel nieuwe smartphones gemaakt moeten worden. Het zou daarom erg wenselijk zijn als iedereen uiteindelijk voor een refurbished exemplaar zou kiezen.

Reden 3: een refurbished smartphone doet zijn werk perfect

Kies je voor een refurbished smartphone? Dan maak je dus een bewuste keuze op het gebied van kosten en duurzaamheid. Bijkomend voordeel is dat een refurbished smartphone perfect zijn werk doet. Je kunt het vergelijken met een gloednieuwe smartphone, maar dan in combinatie met bovengenoemde voordelen.

Lang niet alle oude smartphones komen in aanmerking voor een tweede leven. Alleen de smartphones die nog een tweede leven kunnen hebben, komen voor refurbishment in aanmerking. Dit houdt in dat alleen de betere smartphones een tweede leven krijgen, waardoor je van een perfecte smartphone verzekerd bent.

De komende jaren maak je met veel plezier gebruik van je refurbished smartphone. Weet je wat daarbij ook nog eens mooi is? Dat je dus weinig geld kwijt bent en ook nog een duurzame keuze maakt.

Hoe kies je de beste refurbished smartphone uit?

Heb je oren naar de aanschaf van een refurbished smartphone? Let dan in ieder geval goed op de volgende aandachtspunten:

  • Soort smartphone. Wil je graag een refurbished iPhone of Samsung smartphone hebben? Kijk dan goed naar het specifieke model.
  • Prijskaartje. Wat moet je precies voor de refurbished smartphone betalen? Als je dat weet, kun je een goede vergelijking maken met een gloednieuwe smartphone.
  • Aanbieder. Het advies is om ook kritisch naar de aanbieder te kijken. Kies alleen voor een refurbished smartphone deal van een betrouwbare aanbieder. Alleen bij zo’n aanbieder geniet je van de best mogelijke deals!

[ad_2]

https://www.trending.nl/trend/3-redenen-om-voor-een-refurbished-smartphone-te-kiezen/