5 soorten mooiste douchekranen voor jouw badkamer

[ad_1]

Een mooie douchekraan is niet alleen praktisch in gebruik, maar is ook een echte eyecatcher in jouw badkamer. Maar hoe kies je een mooi exemplaar uit het enorme aanbod? In dit artikel bespreken we de 5 mooiste douchekranen voor in jouw badkamer. Zo maak je jouw badkamer helemaal af.

Soorten douchekranen

Voor we ingaan om de mooiste douchekranen voor jouwbadkamer, is het goed om te weten dat er veel verschillende soorten douchekranen zijn. De ene douchekraan is namelijk de andere niet en het is maar net wat jij mooi en vooral ook praktisch vindt.

1.      Inbouw douchekraan

Een inbouw douchekraan wordt steeds populairder omdat het een minimalistische look geeft aan de badkamer. Dit type kraan wordt namelijk ingebouwd in de muur en heeft daarom geen opvallende onderdelen. Hierdoor oogt de badkamer rustiger en ruimer. Daarnaast is een inbouw douchekraan ook hygiënischer in gebruik, omdat er geen water tussen de kraan en muur blijft zitten.

2.      Thermostatische douchekraan

Met een thermostatische douchekraan behoort het naarstig zoeken naar de juiste temperatuur van het water tot het verleden. Deze kraan heeft namelijk een thermostaat die de temperatuur constant houdt op de gewenste stand, ongeacht de veranderingen in de waterdruk. Het is daardoor ook veiliger in gebruik, omdat de kraan nooit te heet wordt.

3.      Design douchekraan

Als je op zoek bent naar een eyecatcher in de badkamer, dan is de design douchekraan de kraan voor jou. Er zijn veel verschillende designs op de markt. Zo kies je bijvoorbeeld voor een bijzondere vormgeving, een opvallende kleur of juist een gepolijst uiterlijk.

4.      Regendouche

Met een regendouche ben je verzekerd van een ontspannen douche-ervaring. Deze kraan heeft namelijk een grote douchekop die zorgt voor een volle waterverdeling, vergelijkbaar met een echte regenbui. Er zijn veel verschillende merken die regendouches aanbieden, zoals Grohe en Hansgrohe.

5.      Handdouche

Een handdouche is handig in gebruik omdat je deze kan richten op de plek die je wilt. Daarnaast is deze kraan praktisch als je kinderen hebt die nog niet zelfstandig douchen. Een handdouche is verkrijgbaar als losse kraan, maar kan ook bevestigd worden aan een regendouche.

Met de vijf mooiste douchekranen die we in dit artikel hebben besproken heb jij genoeg inspiratie om een mooie douchekraan uit te kiezen voor jouw badkamer. Of je nu op zoek bent naar een minimalistische look, een praktische kraan of juist een echte eyecatcher: er is voor ieder wat wils. Vergeet vooral niet om bij je keuze rekening te houden met het merk en het design, zodat je nog jaren geniet van je prachtige douchekraan.

[ad_2]

https://www.trending.nl/living/5-soorten-mooiste-douchekranen-voor-jouw-badkamer/