Abonnement met of zonder telefoon?

[ad_1]

Toe aan een nieuw telefoonabonnement? Dan heb je twee keuzes: een los toestel met een sim only abonnement of een abonnement met toestel. De prijzen van mobiele telefoons zijn door de jaren heen enorm gestegen. Het loont dan ook zeker om de voor- en nadelen van elke optie eens op een rijtje te zetten. Maar wat is eigenlijk de voordeligste keuze? 

Aan de meeste abonnementen met toestel zit je ongeveer twee jaar vast. Dan krijg je de mogelijkheid om een nieuw abonnement af te sluiten. Dit betekent meestal ook dat je om de twee jaar weer een nieuwe telefoon ‘krijgt’. Een smartphone gaat echter bij goed gebruik met gemak langer dan twee jaar mee. De vraag is dus of het wel nodig is om een dergelijk abonnement af te sluiten of dat een sim only abonnement voldoet. Wanneer je geld wil besparen, is het dus het overwegen waard om te besluiten langer met je huidige telefoon te doen. 

Waarom kiezen voor een abonnement met telefoon? 

Het voordeel van een abonnement met telefoon is dat je per maand betaalt. Je hoeft dus niet in één klap een grote uitgave te doen. Dit betekent overigens niet dat de telefoon gratis is. Je betaalt maandelijks een x-bedrag om de telefoon af te betalen. Dit verklaart tegelijkertijd waarom deze abonnementen vaak een langere looptijd hebben. Dit is nodig om de telefoon plus eventuele rente af te betalen. Je zou de maandelijkse kosten iets kunnen verlagen door eenmalig alvast iets meer te betalen voor de telefoon. Deze mogelijkheid krijg je bij het afsluiten van het abonnement. Hoe hoger dit bedrag is, hoe lager de maandlasten zullen zijn. 

Bekijk ook:

Besparen op je smartphone? Deze trends zijn gaande

Sim only 

De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar het verschil in prijzen tussen een abonnement met toestel en een sim only abonnement met een los toestel. Over het algemeen ben je goedkoper uit wanneer je zelf een los toestel koopt en een sim only abonnement afsluit. Het is wel goed om te vergelijken, want er is een groot prijsverschil. Als je zelf een toestel koopt, is het bovendien slim om dit bij een telefoonwinkel te doen. Hier liggen de prijzen doorgaans stukken lager dan wanneer je dit bij een provider doet. 

Als je huidige telefoon het nog prima doet, zou je er ook voor kunnen kiezen om deze nog wat langer te gebruiken. In combinatie met een sim only abonnement is dit de goedkoopste optie. Je zou dit eventueel nog enkele maanden kunnen doen totdat je voldoende hebt gespaard om alsnog een nieuw toestel te kunnen kopen. Een sim only abonnement is doorgaans enkele tientallen euro’s goedkoper per maand dan een abonnement met telefoon. Zo kun je eenvoudig geld sparen. 

Bekijk ook:

WhatsApp komt met functie voor bewerken van verzonden berichten

Wist je dat sim only maandelijks opzegbaar ook mogelijk is? Wil je over enkele maanden dus toch nog de overstap maken? Dan is dit geen enkel probleem. Houd er wel rekening mee dat je een prijs betaalt voor deze flexibiliteit. Wanneer je kiest voor een maandelijks opzegbaar abonnement, betaal je doorgaans iets meer aan maandelijkse kosten. 

[ad_2]

https://www.trending.nl/trend/abonnement-met-of-zonder-telefoon/