Als ouder persoon een woonkamer inrichten? Dit zijn de beste tips

[ad_1]

Naarmate je ouder wordt, veranderen je wooneisen. Zo is het voor een ouder persoon niet meer praktisch om een woning met drie verdiepingen te hebben. De reden hiervoor laat zich makkelijk raden: het is voor een ouder persoon niet meer altijd (goed) te doen om trappen te lopen.

Als ouder persoon is het daarom aan te raden om naar een gelijkvloerse woning uit te wijken. Een woning met maar één vloer is ideaal voor ouderen, maar ook in zo’n woning heb je nog met een paar uitdagingen te maken. Je moet je woonkamer namelijk ook afstemmen op je (nieuwe) wensen. Daar gaat dit artikel je een handje bij helpen. In dit artikel vind je namelijk de beste tips voor het inrichten van een woonkamer als ouder persoon.

Tip 1: shop alleen bij specialisten

Wil je als ouder persoon je woonkamer (opnieuw) inrichten? Eén van de beste tips die meegegeven kan worden, is om alleen bij specialisten te shoppen. Er zijn in ons land meerdere specialisten die speciale meubelen voor senioren aanbieden.

Een goed voorbeeld hiervan is Meubelzorg.nl. Bij deze partij kun je onder meer relaxstoelen, massagestoelen en relaxbanken aanschaffen. Met dergelijke meubelen geniet je, als ouder persoon, van twee voordelen:

  • Je kunt echt heerlijk tot rust komen. Als ouder persoon is de kans groot dat je weinig te doen hebt op een dag. Of beter gezegd: je bent tot niks meer verplicht. Hoe heerlijk is het dan om op een relaxbank te relaxen? Of om in een massagestoel van een heerlijke massage te genieten? Je komt hiermee niet alleen tot rust, maar je verzorgt hiermee je lichaam ook nog op de juiste manier.
  • Deze meubelen zijn afgestemd op oudere personen. Zo zijn de relaxbanken en massagestoelen vrij hoog, waardoor je hier makkelijk op en af kunt stappen. Ook zijn de meubelen veelal eenvoudig te bedienen.

Tip 2: zorg voor voldoende loopruimte

Ben je nu als ouder persoon nog goed te been? Dan denk je mogelijk nog niet aan de komende jaren. Toch is het advies om dit wel te doen. Dat je nu nog goed te been bent, betekent niet dat dit over bijvoorbeeld 2 jaar nog steeds het geval is. Het advies is daarom om voldoende loopruimte in de woonkamer over te houden.

De reden hiervoor is duidelijk: als je eenmaal een rollator nodig hebt, wil je niet meer al te veel aanpassingen aan de woonkamer te hoeven doen. Heb je vanaf het eerste moment al voor voldoende loopruimte gekozen? Dan is het geen probleem om binnenhuis met een rollator te lopen.

Tip 3: kies voor een sta op stoel

Eerder in dit artikel heb je al kennisgemaakt met relaxstoelen, massagestoelen en relaxbanken. Dat zijn geweldige meubelstukken voor in een woonkamer voor een ouder persoon, maar dit geldt ook voor de sta op stoel. Met een sta-op-stoel geniet je eveneens van een paar belangrijke voordelen.

Eén van de voordelen is terug te vinden in het op- en afstappen van de stoel. Dit gaat bij een sta op stoel erg makkelijk, doordat je de stoel kunt bewegen. Door bijvoorbeeld de zitting te kantelen, is het een stuk makkelijker om van de stoel af te stappen. Ook als je al wat ouder bent en last van stramme gewrichten/spieren hebt.

Een nader voordeel is terug te vinden in de ondersteuning. Bij veel sta op stoelen zijn je bovenbenen van een goede ondersteuning voorzien, waardoor het erg aangenaam is om op zo’n stoel te zitten. Daarbij is het veelal ook nog mogelijk om de stoel naar achteren te gooien; je kunt hierdoor ook liggend op de sta op stoel plaatsnemen.

Tip 4: hang een grote klok op

Naarmate je ouder wordt, gaan je ogen vaak achteruit. Dit is dan ook de reden waarom veel ouderen een (lees)bril dragen. In het verlengde hiervan is het ook aan te raden om een grote klok in de woonkamer op te hangen.

Zit je heerlijk te relaxen op je sta op stoel? Als je een grote klok in de woonkamer hebt hangen, kun je vanuit je stoel probleemloos de tijd in de gaten houden. Handig als je een TV programma niet wilt missen, als je bezoek krijgt of als je op tijd wilt starten met koken.

[ad_2]

https://www.trending.nl/living/als-ouder-persoon-een-woonkamer-inrichten-dit-zijn-de-beste-tips/