Apple Watch goed onderhouden met deze tips

[ad_1]

Heb je een Apple Watch? Het is een heel fijn accessoire, waar je natuurlijk zo lang mogelijk plezier aan wilt beleven. En dat is goed mogelijk – mits je het accessoire netjes onderhoudt. Benieuwd hoe dat zit? We delen onze tips.

Kwalitatieve accessoires

Gebruik kwalitatieve accessoires bij je Apple Watch. Denk aan een stevig smartwatch bandje, in een fraaie stijl. Per type gebruik is er weer een bijpassend bandje te vinden. Een sportbandje van siliconen of nylon is bijvoorbeeld speciaal bedoeld voor je work-outs. Het materiaal ademt goed en kan tegen een stootje. Voor je alledaagse, stijlvolle look draag je weer een leren of stalen bandje. En ken je Milanese bandjes al? Perfect voor een chique uitstraling. Andere Apple Watch accessoires om aan te denken zijn screenprotectors, die je over je schermpje van het horloge stopt. Een kras is zo geen punt, want deze komt alleen in de screenprotector te zitten en niet in het horloge zelf. En zo’n screenprotector kun je van tijd tot tijd natuurlijk eenvoudig even vervangen. Of kies voor een harde case die de randen van het accessoire beschermt. Nu kun je doen met je horloge wat je wilt, zonder steeds voorzichtig te moeten zijn. Bij Smartwatchbanden vind je een grote Apple Watch collectie, met handige accessoires. Per model Apple Watch zijn er geschikte onderdelen om te gebruiken.

Bekijk ook:

De Invloed van Europese Literatuur op Online Games

Apple Watch schoonmaken

Is je Apple Watch vies geworden? Dan is het belangrijk om ‘m op de juiste manier te reinigen. Dit kun je ook af en toe tussendoor doen, om het apparaat fris te houden. De buitenkant van het horloge kun je het best schoonmaken met een schoonmaakdoekje. Wrijf voorzichtig over het horloge heen. Let er wel op dat het doekje niet te nat is. Een grote hoeveelheid vocht vormt een mogelijk gevaar: maak de Apple Watch niet heel nat, met een schoonmaak sopje bijvoorbeeld. Dat kan voor schade zorgen. Agressieve schoonmaakmiddelen kun je ook maar beter niet gebruiken, met bijvoorbeeld bleek erin. Zeep is ook niet altijd nodig: probeer het meeste vuil gewoon met een droog doekje of een schoonmaakdoekje weg te krijgen.

Apple Watch bandjes reinigen

Wil je juist het bandje van je accessoire reinigen? Ook dit is doorgaans goed mogelijk. Het is zelfs aan te raden, want na verloop van tijd verzamelen er steeds meer bacteriën op het bandje. Per type materiaalsoort werkt het schoonmaken net weer even anders. Siliconen bandjes zijn watervast, dus kun je prima wassen met water en zeep. Vlekken komen makkelijk vrij, wat een voordeel is van siliconen bandjes. Nylon bandjes reinig je ook op deze manier, waarbij je met een borsteltje vlekken eruit kunt boenen. Of stop het stoffen bandje zelfs in de wasmachine, in een waszakje. Een leren bandje kun je maar beter niet nat maken: dit beschadigt het materiaal enorm. Wrijf of dep het leer liever schoon met een droge doek. Wil je het bandje weer oppoetsen? Dat kan met lederverzorgingsproducten. Ook stalen bandjes maak je droog schoon, met een borsteltje bijvoorbeeld.

Bekijk ook:

De Invloed van Europese Literatuur op Online Games

Voorzichtige omgang

Tot slot: hoewel een smartwatch natuurlijk een gebruiksvoorwerp is, valt er zeker iets voor te zeggen om er voorzichtig mee om te gaan. Hoe lomper je doet, hoe sneller het accessoire beschadigt. Draag de smartwatch bijvoorbeeld alleen als je ‘m echt gebruikt. En pas op dat je niet langs muren of andere oppervlaktes schraapt. Dit gaat ongetwijfeld een keer gebeuren. Maar hoe vaker je het voorkomt, hoe beter. Kortom: behandel je smartwatch met liefde en zorg! Alleen op die manier heb je er op de lange termijn veel plezier van.

[ad_2]

https://www.trending.nl/trend/apple-watch-goed-onderhouden-met-deze-tips/