Bij deze loterij heb je de meeste kans om miljonair te worden

[ad_1]

Het is de droom van vele mensen: de jackpot van een loterij winnen, om vervolgens voor de rest van je leven op een wit strand cocktails te drinken. De realiteit is vaak teleurstellend, want de winkans is minimaal. Toch kopen mensen massaal loten, want ‘wat als het mij overkomt’? Je wil de boot niet missen, daarom nemen mensen graag een gokje. De kans dat je door de bliksem wordt getroffen is groter, maar er bestaat een kans dat je de jackpot wint. Bij welke Nederlandse loterij is deze kans het grootst? Wij zochten het uit.

Kans op het winnen van de Jackpot

Laten we voorop stellen dat een lot voor de loterij kopen voor het grootste gedeelte verliesgevend is. Volgens hoogleraar Ruud Koning, hoogleraar Sporteconomie aan Rijksuniversiteit Groningen, maakt slechts een zeer klein deel van de deelnemers aan een loterij een financiële klapper. De meeste mensen spelen mee voor de kans op een droomleven, en dat is te bereiken met geld, althans, voor veel mensen. Stoppen met werken, vrijheid van een wereldreis ervaren, en financiële onafhankelijkheid staan bovenaan.

Als je kans wil maken op een grote prijs, dan is het verstandig om een beetje onderzoek te doen. Op welke cijfers zijn in het verleden de meeste prijzen gevallen? Daarnaast is het verstandig om mee te doen aan een loterij dat de prijzen belastingvrij uitkeert. In ons land is dit de Staatsloterij. De postcodeloterij adverteert met bijvoorbeeld 25 miljoen euro, maar als er 10 postcodes in een straat meedoen, dan blijft er ‘maar’ 2,5 miljoen euro per maand over, en daar gaat dan ook nog 29.5% kansspelbelasting vanaf.

loterij winst

Bij deze loterij maak je het meeste kans op een prijs

De Staatsloterij heeft volgens Ruud Koning de grootste winkans, maar reken je nog niet rijk, want dan nog is de kans dat je de jackpot wint te verwaarlozen. Op de tweede plaats staat de Eurojackpot. De Bank Giro Loterij staat op de derde plek, en de Vriendenloterij en de Lotto staan respectievelijk op de vierde en vijfde plaats. Daarnaast is de Staatsloterij de enige loterij waar de gewonnen prijzen echt belastingvrij zijn.

Ook leuk om te weten; de eindcijfers waar het vaakst geld op valt is nummer 4 en 8. Het nummer 7 wordt veruit het meeste gekozen, en het eindcijfer 0 het minst. Dit komt omdat mensen het cijfer 0 associëren met niets. Uiteindelijk blijft het gokken, dus er is geen tactiek waarmee je meer kans hebt om de jackpot van een loterij te winnen. De winkans is 1 op miljoenen, dus hou het leuk, en gok met mate.

loterij kansspel

[ad_2]

https://www.trending.nl/zakelijk/loterij-winkans/