bouw van Bommelwereld gaat van start

[ad_1]

Nederland krijgt er een gloednieuw attractiepark bij. Als alles volgens plan verloopt verrijst er in het voorjaar van 2025 een naast vakantiepark Marvel Recreatie een overdekt themapark. Bommelwereld is geïnspireerd op het Nederlandse stripduo Tom Poes en Olivier B. Bommel, en zal een belevenis voor jong en oud worden. De vergunningen zijn verleend, dus kan de bouw beginnen.

Nieuw attractiepark in Nederland

Op de beschikbare tekeningen is te zien dat bezoekers van het attractiepark Bommelwereld via een kasteel op een heuvel zullen betreden. Eenmaal binnen in het overdekte themapark wordt de bezoeker getrakteerd op kleuurijke en smaakvolle decors, die uiteraard allemaal in het verlengde liggen van de bekende stripfiguren van tekenaar Marten Toonder.

Volgens berichten in de Achterhoekse media is het themapark te vergelijken met Plopsaland. Eigenaar van Marvel Recreatie, Edwin Bomers, wilde een pretpark bouwen dat geheel in de stijl ligt van een Nederlands icoon, en dat zijn de legendarische stripfiguren Tom Poes en Olivier B. Bommel. Marten Toonder maakte het iconische duo onsterfelijk in 177 stripverhalen. Vakantiepark Marvel Recreatie heeft al een hotel, vakantiehuizen, een zwembad met een wildwaterbaan, en een glijbanencomplex. Nu wordt Bommelwereld hier aan toegevoegd.

Bommelwereld heeft het allemaal

Bommelwereld gaat alles krijgen wat een attractiepark nodig heeft. Er zal een carrousel te vinden zijn, maar ook een draaiend schommelschip, een zweefmolen, een familieachtbaan, een boomstambaan, een drakencarrousel, een reuzenrad en een molen met tollende kisten. Daarnaast zullen er verschillende glijbanen zijn, en is er ruimte voor horeca met terrassen, een museum en een theater.

De overdekte hal krijgt een oppervlakte van 9000 vierkante meter, dus Bommelwereld zal zeer uitgebreid zijn. “De bezoeker zal straks kunnen rondlopen door de straten van Rommeldam, en de magische sfeer proeven van de Zwarte Bergen en de tovenarij van Hocus Pas” zo valt te lezen in de plannen. Het is nog niet bekend hoeveel een kaartje voor Bommelwereld gaat kosten, maar we houden de ontwikkelingen van de bouw van dit themapark goed in de gaten.[ad_2]

https://www.trending.nl/entertainment/attractiepark-bommelwereld/