De Koplopers: 50 Top Things To Do In AmsterdamDagelijks schieten toeristen met ratelende rolkoffers langs Argentinian grills en Nutellashops. Met een jointje tussen de lippen en een frisje in de hand vergapen ze zich aan schaars geklede sekswerkers – soms tot schreeuwendst aan toe. De immorele toerist lijkt de stad over te nemen, terwijl de bewoner verzuurt. Hoe kan de stedeling van de toekomst wél samenleven met vakantiegangers?

Onze behoefte aan een andere aanpak van toerisme groeit met de dag (net als de frustraties), ziet lector Ko Koens, maar toerisme zal wel een integraal deel van de stad blijven. We zullen pas serieus over oplossingen kunnen nadenken wanneer we bezoekers als wezenlijk onderdeel van de stad omarmen.

Vanaf de Pleinzaal, met uitzicht op het bruisende Leidseplein, werken we aan duurzame oplossingen voor de stad en de bewoner. Welke 50 dingen zouden op de bucketlist van elke wethouder moeten staan? En werken bestaande oplossingen als de Stay Away-campagne eigenlijk wel in ons voordeel?

De Koplopers
Vergroenen, verduurzamen, innoveren. De ambities voor Nederland zijn groot, maar de realiteit is weerbarstig. In de serie De Koplopers ontmoet Teun van de Keuken mensen die oplossingen van de toekomst nu al in de praktijk brengen. Wat kunnen we van deze koplopers leren? Hoe vertalen we hun praktijkervaring naar politieke samenwerking – zodat de rest van Nederland ook mee kan in de transitie?

De Koplopers is een samenwerking met Regieorgaan SIA. SIA bevordert de kwaliteit en de impact van het praktijkgericht onderzoek van hogescholen.

http://DeBalie.nl

source