De schoonmaker van de peeskamertjes op De Wallen | Achter de WallenIn deze aflevering van onze serie ‘Achter de Wallen’ uit 2016 volgen we Henny, die elke ochtend heel vroeg de kamertjes van de prostituees sopt, de condooms opruimt en de bedden verschoont.

Elke dag rond vijf uur ’s ochtends, als de prostituees en de meeste dronken toeristen naar huis zijn, begint de werkdag van schoonmaakster Henny. Met een emmertje sop, moppen en doekjes maakt ze al bijna twintig jaar de peeskamers schoon. Henny kent vrijwel iedereen in de buurt, en heeft de buurt wel zien veranderen, maar vindt het er nog altijd reuzegezellig.

De Wallen zijn een plek met een berucht imago en waar een hoop vooroordelen over zijn. In 2016 maakten we de serie Achter de Wallen. Hierin volgen we de mensen die dagelijks in deze buurt werken, om vanuit hun perspectief te zien wat voor buurt dit nu is. Geen pooiers, drugsdealers en junks – maar schoonmakers, gidsen van vrijgezellenfeestjes, en het gezelligste raamverhuurbedrijf van Amsterdam, waar prostituees soms een appeltaartje voor elkaar bakken.

Abonneer je op VICE Nederland: http://bit.ly/Abonneer-op-VICE
En abonneer je ook op het internationale kanaal van VICE: http://bit.ly/Subscribe-to-VICE

Over VICE:
Met onze impactvolle, maar ook luchtige verhalen geven we wereldwijd een originele kijk op de actualiteit, cultuur, feesten, identiteit, het internet en allemaal dingen waar überhaupt nog niet eens een naam voor bestaan. Scroll door onze bibliotheek en ontdek onze wereld. Welkom bij VICE.

Connect met VICE:
Bekijk onze video’s in het Nederlands: http://bit.ly/VICEnl-Videos
Bekijk onze wereldwijde video bibliotheek: http://bit.ly/VICE-Videos
Videos, dagelijkse artikelen en meer: http://vice.com
Meer video’s van het VICE-netwerk: https://www.fb.com/vicevideo

Volg VICE Nederland op Instagram: http://instagram.com/vicenl
Like VICE Nederland op Facebook: http://fb.com/vicenederland
Volg VICE Nederland op Twitter: http://twitter.com/vicenl
Klik hier om wekelijks het beste van VICE te ontvangen: https://www.vice.com/nl/page/nieuwsbrief

Het VICE YouTube Netwerk:
VICE: https://www.youtube.com/VICE
MUNCHIES: https://www.youtube.com/MUNCHIES
VICE News: https://www.youtube.com/VICENews
VICELAND: https://www.youtube.com/VICELANDTV
Broadly: https://www.youtube.com/Broadly
Noisey: https://www.youtube.com/Noisey
Motherboard: https://www.youtube.com/MotherboardTV
VICE Sports: https://www.youtube.com/NOC
i-D: http://www.youtube.com/iDmagazine
Waypoint: https://www.youtube.com/Waypoint

#AchterDeWallen #DeWallen #VICE

source

29 gedachten over “De schoonmaker van de peeskamertjes op De Wallen | Achter de Wallen”

  1. Ik mis de wallen van ongeveer 12 jaar geleden. Overdag was ieder raam bezet. En het was gezelliger dan nu. De dames achter het raam waren toen echt bloedmooi. Ik herinner mij een juffrouw ergens uit Oost-Europa die als ondeugend schoolmeisje verkleed was. Wat een lekker ding was dat. Als jonge gozer van 25 werd je daar helemaal wild van. Jammer dat die tijd voorbij is.

  2. Dat is mijn tijd het raam met de trap naar boven waar ze elkaar voor de eerste keer ontmoette daar heb ik jaren gewerkt 😭 en bij die slager ging altijd mijn ontbijten eten
    Soms mis ik die tijd echt het wordt gezien als een slecht iets maar ik heb er de tijd van mijn leven gehad #shoutout REDLIGHT

  3. De schoonmaakster laat zien dat er nog allerlei viezigheid op het matras ligt, gaat de presentatrice erop liggen. Goeie actie meid.

Reacties zijn gesloten.