De top 3 van rijkste bekende Nederlanders is goud waard

[ad_1]

We hebben een hoop talent in ons kleine land wonen. Veel van deze artiesten en andere geslaagde bekende Nederlanders hebben een flink vermogen opgebouwd met hun werk, en zijn er schatrijk mee geworden. Je hebt altijd baas boven baas, en dus staat er altijd iemand bovenaan de financiële ladder. De top 3 van rijkste BN’ers zijn samen goed voor miljarden euro’s. We hebben ze op een rijtje gezet.

Rijkste bekende Nederlanders

Het vermogen van de rijkste mensen van Nederland wordt elk jaar door zakenblad Quote onderzocht, en daar komt een top 500 uit. In dit artikel gaan we het hebben over de rijkste sterren, de rijkste bekende Nederlanders dus. De algemene top 5 bestaat uit Charlene de Carvalho-Heineken (12,8 miljard), Ralph Sonnenberg (6,2 miljard), Frits Goldschmeding (5,2 miljard), Gérita en Inge Wessels (4,9 miljard) en Remon Vos (4,4 miljard).

Misschien gaat er alleen bij Charlene de Carvalho-Heineken een belletje rinkelen, maar de rest van deze top 5 zijn bij het grote publiek onbekend, behalve de bedrijven van deze rijkaards. De onderstaande personen zijn niet alleen geslaagde zakenmensen, maar ze zijn ook bekend bij het grote publiek. Daarom hebben we een top 3 samengesteld, want iedereen kent de onderstaande sterren wel.

rijkste nederlanders

John de Mol

Op een onbetwiste eerste plek staat mediamagnaat John de Mol. Deze superondernemer is goed voor een vermogen van 2 miljard euro, en is hiermee zonder twijfel de rijkste bekende Nederlander. Hij staat op plek 22 van de Quote 500, dat was vorig jaar nog plek 20. Zijn vermogen is ten opzichte van vorig jaar iets geslonken, maar daar hoeft hij niet wakker van te liggen. Hij verdiende het meeste van zijn geld met het maken van televisieprogramma’s zoals The Voice en Big Brother.

Joop van den Ende

De nummer 2 van het lijstje met de rijkste bekende Nederlanders is Joop van den Ende. Deze oude rot in het vak loopt al een lange tijd mee in de wereld van musicals en televisie, en heeft daar heel veel geld mee verdiend. Het meeste van zijn vermogen heeft hij met de verkoop van het Amerikaanse bedrijf Stage Entertainment binnen weten te harken. Joop van den Ende heeft naar schatting 1,6 miljard euro op zijn bankrekening aan.

Reinout Oerlemans

We blijven in de wereld van media en entertainment, want blijkbaar zit daar het grote geld. De voormalige acteur en presentator is schatrijk geworden met zijn mediabedrijf Eyeworks. De ondernemer woont op dit moment op stand in Los Angeles, en is daar Honorair Consul voor Nederland. Hij verkocht enige tijd geleden zijn megavilla met maar liefst 50 miljoen dollar winst. Hij heeft een geschat vermogen van 210 miljoen euro. Deze rijkste bekende Nederlanders hebben hun schaapjes goed op het droge.[ad_2]

https://www.trending.nl/entertainment/top-3-rijkste-bekende-nederlanders/