De voor- en nadelen van investeren in crypto

[ad_1]

In 2008 verscheen plots een manifest online. Een manifest waarin een anoniem persoon cryptocurrency en Bitcoin uit de doeken deed. Al snel ontstond er de nodige weerstand, maar er waren ook mensen die de potentie van crypto inzagen.

Door de jaren heen heeft cryptocurrency een flinke groei doorgemaakt. Dit geldt niet alleen voor de populariteit, maar ook voor de betrouwbaarheid. Bovendien is in de afgelopen jaren gebleken dat de volatiliteit meer en meer afneemt. Mogelijk voldoende reden om in crypto te beleggen!

Is het aan te raden om te investeren in cryptocurrency? Dat is aan jou om te bepalen. Het is hoe dan ook een feit dat je bij crypto met voor- en nadelen te maken krijgt. In dit artikel sommen wij de belangrijkste voors en tegens op. Nadien stellen wij je de hoofdvraag: heb je ooit geïnvesteerd in cryptocurrency?

3 voordelen van cryptocurrency

Overweeg je om in cryptocurrency te investeren? Mogelijk heb je goede verhalen gehoord van andere beleggers. Of heb je door de jaren heen kennis opgedaan over crypto. Ongeacht wat jouw situatie is, is het interessant om je in de voordelen van crypto te investeren. Want ja, er zijn 3 goede redenen om in cryptocurrency te beleggen.

Bekijk ook:

Veelbelovende cryptocurrencies voor 2023

Voordeel 1: de wereld van crypto staat nog in de kinderschoenen

In 1602 werd het allereerste aandeel ooit uitgegeven. Dit werd gedaan door de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Sinds dat moment heeft de aandelenmarkt zich stormachtig ontwikkeld.

Hoezo we dit voorbeeld geven? Omdat uit dit voorbeeld blijkt dat de wereld van crypto echt nog in de kinderschoenen staat. Pas in 2008 kon men voor het eerst kennismaken met crypto. Voorheen bestond het simpelweg niet.

Dit betekent dat de potentie van crypto – mogelijk – ongekend is. Wie weet wat er over bijvoorbeeld 300 jaar met de digitale valuta gebeurd is? Niemand die het weet. Wat we wel weten, is dat er meer en meer kritiek op het huidige monetaire stelsel komt. Het is hierdoor goed mogelijk dat crypto bijvoorbeeld de rol van de normale valuta’s in gaat nemen. Besluit je om nú in crypto te beleggen? Dan beleg je dus in iets dat nog in de kinderschoenen staat. De potentie kán hierdoor ongekend zijn.

Voordeel 2: je zou niet de eerste cryptomiljonair zijn

Lukt het je om op het juiste moment in de juiste digitale valuta te beleggen? Dan bestaat de kans dat je in één klap cryptomiljonair wordt. De kans hierop is uiteraard niet super groot, maar meerdere miljonairs hebben bewezen dat het daadwerkelijk kan gebeuren

Dit is dan ook een prima reden om in crypto te investeren. Hierbij is het tegelijkertijd ook goed om rekening te houden met de risico’s. Daar lees je verderop in dit artikel nog niets meer over.

Bekijk ook:

Hebben de prijsvoorspelling en status van Solana veel invloed op Metacade (MCADE) en andere cryptocurrencies?

Voordeel 3: je kunt uit veel digitale valuta kiezen

Wil je in aandelen beleggen? Dan heb je de keuze uit heel veel aandelen. Wil je in crypto beleggen? Ook dan heb je heel veel keuze. In de afgelopen jaren zijn er namelijk heel veel cryptoprojecten gelanceerd. Dit heeft ervoor gezorgd dat je op dit moment uit ongekend veel cryptoprojecten kunt kiezen.

3 nadelen van cryptocurrency

Spreken bovenstaande voordelen je aan? Voordat je daadwerkelijk gaat investeren, zou je goed met onderstaande nadelen rekening moeten houden.

Nadeel 1: je loopt relatief veel risico

De afgelopen jaren hebben laten zien dat je in de wereld van crypto relatief veel risico loopt. De markt is toch nog een stuk volatieler dan de aandelenmarkt. Bovendien hebben niet alle partijen in de wereld van crypto even goed bedoelingen.

Nadeel 2: er is nog een hoop onduidelijk

Op dit moment is er nog een hoop onduidelijk. Een hoop onduidelijk over bijvoorbeeld de toekomst van blockchain, van de digitale valuta en van de weerstand vanuit overheden. Het is maar al te goed mogelijk dat overheden eindelijk een verbod op crypto instellen.

Nadeel 3: veel weerstand

Tot op de dag van vandaag is er een hoop weerstand tegen crypto. Deze weerstand komt onder meer vanuit de overheid, maar ook vanuit banken. Ook mensen die niet tegen verandering kunnen zijn. Het is maar de vraag wat dit op termijn gaat brengen voor de cryptowereld.

[ad_2]

https://www.trending.nl/crypto/is-het-aan-te-raden-om-te-investeren-in-cryptocurrency/