Dit is de marktwaarde van PSV

[ad_1]

PSV heeft afgelopen zondag de KNVB-beker binnen weten te slepen. De club uit Eindhoven heeft onder de vleugels van trainer Ruud van Nistelrooij tijdens een zinderende thriller met strafschoppen de winst gepakt met 3-2. Het is de 11de keer dat PSV de KNVB-beker weet te winnen, de club bewijst hiermee dat het een nog steeds een stevige voetbalschoen in de Eredivisie heeft. Maar hoeveel is de marktwaarde van PSV? Wij zochten het op.

Eindhoven en Philips

Eindhoven en Philips zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, en dat blijkt uit het feit dat de lampenproducent aan de wieg van PSV heeft gestaan. De voetbalclub werd in 1913 opgericht door medewerkers van Philips, en werd Philips Sport Vereniging (PSV) genoemd. De voetbalclub groeide in de jaren die volgden uit tot een club van respectabele proporties, en staat in de top 2 van beste clubs van Nederland.

Vorig jaar werd PSV op de 42ste plaats van de UEFA-ranglijst geplaatst met 37.000 punten. In deze lijst staan de beste voetbalclubs van Europa. De marktwaarde van de Eindhovense voetbalclub is in de afgelopen jaren sterk gestegen. Het is echter Ajax dat nog steeds het meeste waard is, de Amsterdamse voetbalclub heeft een marktwaarde van maar liefst 277,15 miljoen euro, maar de club uit Eindhoven mag ook zeker niet klagen.

Marktwaarde PSV

De totale marktwaarde van PSV is 201,60 miljoen euro. Als we kijken naar de waarde van spelers zoals Xavi Simons (30 miljoen) en Ibrahim Sangaré (35 miljoen) heeft de Eindhovense voetbalclub een aantal zeer waardevolle spelers in handen. Trainer Ruud van Nistelrooij mag ook niet klagen met zijn salaris, en hij is zijn geld meer dan waard, want onder zijn leiding haalt de club sinds zijn aantreden overwinning na overwinning.

De club verloor niet meer in eigen land sinds eind januari. Van Nistelrooij zegt gekscherend dat het door zijn ‘gelukspet’ komt, die hij elke wedstrijd draagt. Het feit dat de voetbalclub uit Eindhoven voor de 11de keer de KNVB-beker in ontvangst mag nemen zal ervoor zorgen dat de marktwaarde van de club alleen maar toe zal nemen. In Eindhoven vieren supporters een groot feest, en dat zal nog wel even duren. Ondertussen mag het duidelijk zijn dat de spelers van het elftal op goud zitten, want de marktwaarde van een aantal van hen zal zeker stijgen.

[ad_2]

https://www.trending.nl/sport/marktwaarde-psv/