Dit is de reden waarom kipnuggets bij McDonalds 4 verschillende vormen hebben

[ad_1]

Misschien heb je het jezelf nog nooit afgevraagd, of is het je zelfs niet eens opgevallen, maar de kipnuggets van McDonald’s hebben niet allemaal dezelfde vorm. Als je een portie McNuggets bestelt dan krijg je vier verschillende vormen nuggets, maar waarom is dat zo? Het is geen toeval, McDonald’s heeft bewust voor deze vormen gekozen. Wij vertellen je waarom dat zo is.

Het bereidingsproces van de nuggets

Er bestaan vier verschillende vormen kipnuggets, namelijk de klok, de bal, de laars, en het bot. In de onderstaande YouTube-video wordt haarfijn uitgelegd hoe het voorbereidingsproces in zijn werk gaat. Kipnuggets van McDonald’s worden gemaakt van het borstvlees van kippen, dat na het uitbenen in een grote blender wordt vermalen. Daarna wordt het vlees gekruid.

Vervolgens komt er een ‘plaat’ gemalen kip uit de machine, en worden de vier verschillende vormen door middel van een machinale ‘koekjessteker’ uit de plaat met kip gestoken. Daarna worden ze in een beslag gedoopt, licht gefrituurd (voorgebakken) en ingevroren. Na dit proces worden de kipnuggets ingevroren en getransporteerd naar de duizenden restaurants van de hamburgerketen.

vormen kipnuggets mcdonalds

Om deze reden hebben kipnuggets vier specifieke vormen

Er zijn meerdere redenen waarom McDonald’s heeft gekozen voor deze vier specifieke vormen. Ten eerste heeft het te maken met de voedselveiligheid en de consistente kooktijden die de kipnuggets nodig hebben om te garen. Door de vorm hebben ze allemaal dezelfde bereidingstijd nodig, en is het voor de medewerkers van de fastfoodketen makkelijker en efficiënter werken.

Daarnaast hebben bepaalde vormen, zoals de bel en de laats, een smallere kant, zodat het voor kinderen makkelijker is om te dippen in de dipsaus die bij de kipnuggets wordt geserveerd. Tot slot vinden kinderen (die bestellen McNuggets het meestal leuk om vormpjes te zien in hun voedsel, en dat maakt een Happy Meal uiteraard net iets specialer. Dus vanaf nu zul je nooit meer hetzelfde kijken naar de McNuggets van McDonald’s.

[ad_2]

https://www.trending.nl/eten-drinken/vormen-kipnuggets-mcdonalds/