Dit is het perfecte alternatief voor het plastic frietbakje

[ad_1]

Als het aan het kabinet ligt dan nemen we allemaal een pan mee naar de snackbar waar we onze bestelde frietje in kunnen laten doen. Volgens snackbar-eigenaren is dat echter niet te doen, dus wordt er naarstig gezocht naar een oplossing. De ouderwetse puntzak is een optie, maar er is een alternatief beschikbaar dat niet onder doet voor het vertrouwde plastic frietbakje.

Plastic verpakkingen zijn verleden tijd

Het zal niemand zijn ontgaan dat het kabinet de oorlog is aangegaan met zwerfafval en plastic in het milieu. We betalen nu statiegeld op blikjes en flesjes, en nu gaan we ook extra betalen voor plastic saladekommen, drinkbekers, frietbakjes en vele andere verpakkingsproducten waarin plastic zit verwerkt. Snackbars hebben dus tot 1 juli de tijd om hun frietje ergens anders in te verpakken.

Het kabinet heeft laten weten dat klanten dan maar met hun eigen pannetje naar de snackbar moeten gaan, maar dat is volgens de vereniging van professionele frituurders niet realistisch. Er wordt dus druk gezocht naar alternatieven. Je kunt je frietje alleen nog in een plastic bakje krijgen als je extra betaalt, maar daar zit niet iedereen op te wachten, want het leven is al zo duur.

Alternatief voor plastic frietbakje

Als je een liefhebber van friet en frikandellen bent, dan kun je een alternatief in huis halen dat iets duurder is dan een plastic frietbakje, maar dan kun jij je frietje wel eten zoals je dat gewend bent. Een bakje van suikerriet is het perfecte alternatief. Dit bakje is biologisch afbreekbaar en ziet er hetzelfde uit als het frietbakje dat je gewend bent, dus je hoeft niet met een pan of een kom naar de snackbar.

Als je een hekel aan friet in een puntzak hebt, dan is dit bakje van suikerriet een prima alternatief. Er zitten 300 bakjes in een verpakking, dus je kunt voorlopig wel even vooruit. De bakjes hebben een isolerende werking, waardoor je frietje extra lang warm blijft. Deze handige bakjes zijn te koop op de website van Bol.com, en kunnen nu extra voordelig worden aangeschaft. Vandaag bestelt is meestal morgen in huis, dus per 1 juli bestel je gewoon een patatje met je eigen frietbakje.

Bekijk ook:

Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

frietbakje suikerriet[ad_2]

https://www.trending.nl/nieuws/alternatief-plastic-frietbakje/