dit is het vermogen van eigenaar Stockton Rush

[ad_1]

Op dit moment wordt er met man en macht naarstig gezocht naar de onderzeeër die afgelopen zondag vermist raakte tijdens een expeditie naar de Titanic. Volgens OceanGate Expeditions, die de reis organiseerde was er voor 96 uur zuurstof aan boord, daar is nu nog ongeveer 40 uur van over. De eigenaar van OceanGate, Stockton Rush, stak miljoenen in het project, maar dat zal op dit moment zijn laatste zorg zijn.

Van piloot naar ontdekkingsreiziger

Stockton Rush richtte OceanGate in 2009 op, en werd geïnspireerd door het bedrijf Virgin Galactic van Richard Branson, die particuliere reizen naar de ruimte organiseert. De steenrijke zakenman en avonturier neemt het echter niet zo nauw met de veiligheidsregels. Hij heeft tijdens de bouw van Cyclops 1 , een eerdere versie van de nu vermiste onderzeeër een officiële inspectie geweigerd omdat ‘de submersible innovatieve kenmerken had die buiten de bestaande standaarden vielen’. Dezelfde verklaring gaf het bedrijf in 2018 tijdens de bouw van de nu vermiste Titan.

Bekijk ook:

Bij deze loterij heb je de meeste kans om miljonair te worden

De zakenman organiseert particuliere reizen naar de diepte van de oceanen sinds 2019, daarvoor was hij onder andere piloot en was hij betrokken bij een bedrijf dat sonarapparatuur ontwikkelt. Daarnaast is hij een ingenieur op het gebied van aerodynamica. Stockton heeft eerdere succesvolle expedities met onderzeeërs georganiseerd, maar dit keer ging het gruwelijk mis, en wordt het schip vermist.

Vermogen OceanGate-eigenaar Stockton Rush

Stockton Rush heeft zijn vermogen te danken aan zijn opa, een Ierse immigrant die in de Verenigde Staten schatrijk werd door zijn baan als CEO bij oliemaatschappij Standard Oil. Stockton heeft naar schatting een vermogen van enkele miljarden dollars, maar officiële cijfers zijn niet gedocumenteerd. Feit is dat zijn grootvader miljarden verdiende met zijn aandelen in Standard Oil, dus we mogen er vanuit gaan dat Rush daar een aanzienlijk vermogen aan heeft overgehouden.

Bekijk ook:

Dit is het hilarische vermogen van Maxime Meiland

Het ontwerpen en de bouw van de onderzeeërs van OceanGate heeft vele miljoenen dollars gekost, maar dat hoopte Rush terug te verdienen door een prijskaartje van 250.000 dollar aan een stoel in de onderzeeër te hangen. Met vier zitplaatsen levert een expeditie naar de Titanic dus een miljoen dollar op. Maar geld zal wel het laatste zijn waar Stockton Rush zich nu druk om maakt, hij is namelijk zelf een van de passagiers van de vermiste boot. De zoektocht gaat inmiddels intensief verder.[ad_2]

https://www.trending.nl/geld/vermogen-stockton-rush/