Dit zijn de leukste kermissen van Nederland die je niet mag missen

[ad_1]

Niet meer weg te denken uit elk dorp of stad: de kermis. In Wijk bij Duurstede werd ooit de eerste kermis gehouden in 1023. Tegenwoordig heeft bijna elke stad of dorp wel een kermis. Van enkele eenvoudige attracties, tot de grootste kermis van de Benelux.

Voor mensen die gevoelig zijn voor prikkels zijn er ook prikkelarme kermissen. Een aantal uren wordt de muziek op een laag volume gezet en de lichten worden gedoofd. Dit is een uitkomst voor mensen die niet tegen licht, geluid of drukte kunnen.

Kermis van Tilburg

Wil je genieten van de nieuwste attracties, dan kun je niet om de Kermis van Tilburg heen. Maar liefst 240 attracties uit binnen- en buitenland, de grootste kermis van de Benelux. Door het gehele centrum heen vind je 4,5 kilometer aan attracties, in 10 dagen komen er 1,5 miljoen mensen op deze kermis af.

De Roze Maandag wordt al tientallen jaren gehouden en is een feestelijke dag op de kermis. Op de laatste avond van de kermis worden de attracties “begraven”. Attracties sluiten om 22.00 en onder begeleiding van muziek trekt iedereen naar de Piushaven. Een spectaculaire vuurwerkshow is het einde van de Tilburgse Kermis.

Bekijk ook:

Nederland krijgt nieuw attractiepark: bouw van Bommelwereld gaat van start

De kermis in Weert

Minder groot als de Tilburgse Kermis maar niet minder gezellig is de kermis in Weert. 7 pleinen zijn gevuld met de leukste attracties. Behalve Nederlandse attracties zijn er ook attracties uit Duitsland. Totaal heeft de kermis in Weert ongeveer 150 attracties.

De kermis in Weert staat bekend om zijn vriendelijke prijzen en is een van de goedkoopste kermissen van Nederland. Zo kun je nog meer genieten van de leukste attracties op de kermis van Weert.

Kermis in Hoorn

In het Noorden van het land vinden we in Hoorn ook een leuke kermis. Op de laatste dag van de kermis, is er de zogenaamde “lappendag”. Door het centrum van Hoorn is er een grote markt, uit heel Nederland zijn hier standhouders aanwezig. Winkeliers hebben ook leuke kramen met de mooiste aanbiedingen.

Het aanbod attracties is heel divers, in totaal staan er ongeveer 70 attracties in Hoorn. Houd je van markten, combineer dan de kermis met de lappendag. Meestal is deze op de derde maandag van augustus.

Bekijk ook:

Stress voor moederdag? 3 cadeau’s perfect voor iedere moeder!

Familiekermis in Best

Best is een klein dorpje maar de kermis is een volwassen kermis. Je vindt er 90 attracties voor jong en oud, door veel mensen wordt de kermis gezien als de mooiste in Nederland. De kermis trekt jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers, niet voor niets is de kermis al meerdere malen genomineerd voor de leukste kermis van Nederland.

Omdat de attracties betaalbaar zijn, is bij gezinnen de kermis populair. Tijdens de kermis zijn er ook andere activiteiten: straattheater, bekende artiesten treden op, een Braziliaanse avond en een grote vuurwerkshow als afsluiting van de kermis.

[ad_2]

https://www.trending.nl/entertainment/leukste-kermissen-nederland/