Door brand Winschoten verdwijnt rotte kies uit het beeldWINSCHOTEN – Maandagmiddag is er een grote brand uitgebroken in een leegstaande bedrijfspand in het centrum van Winschoten. Het gebouw is daarbij gedeeltelijk ingestort.

De brandweer werd omstreeks 15:05 uur gealarmeerd en schaalde daarbij snel op naar grote brand en later naar zeer grote brand. De brandt woedt in het centrum van Winschoten aan de Stikkerlaan.

Bij de brand komt veel rook vrij en omwonenden worden middels een NL-Alert gewaarschuwd om ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te schakelen.

De omgeving is ruim afgezet en het grootwater transport is ingezet om te zorgen voor voldoende bluswater.
Opmerkelijk is dat eerder vandaag via de regionale media bekend werd gemaakt dat er een patstelling is tussen de eigenaar van het leegstaande pand en de gemeente Oldambt. Zij zijn al jaren in gesprek over de herbestemming van de locatie. Eén van de redenen is dat de eigenaar meer geld wilt voor het terrein dan dat de gemeente Oldambt wilt betalen.
Vanmorgen heeft er ook al brand gewoed in het pand. Toen ging het om een kleine brand wat snel geblust kon worden door de brandweer. Toen de brandweer de tweede keer ter plaatse kwam waren de vlammen al metershoog te zien.
———————————————————-
Reportage grote brand Winschoten
Camera – Ruben Huisman
Drone – Thijs Huisman
Verslag – DrentsNieuws
Montage – Harm Meter
————————————————————-

source