En nou is het afgelopen met koeienromantiek | De Avondshow met Arjen Lubach (S2)



Excuses voor het abrupte einde, bedankt voor kijken. (Er zijn geen mensen of dieren gewond geraakt).

En nou is het afgelopen met: koeienromantiek. Een weiland vol koeien lijkt typisch Nederlands en heel natuurlijk. Maar het heeft helemaal niks met natuur te maken

Kijk de hele uitzending hier: https://bit.ly/deavondshowmetarjenlubach

‘De Avondshow met Arjen Lubach’ zie je iedere maandag tot en met donderdag om 22.10 uur op NPO 1 en dit kanaal.

Volg ‘De Avondshow’ op Instagram: https://www.instagram.com/deavondshow…
Volg ‘De Avondshow’ op Twitter: https://www.twitter.com/deavondshowvpro

Arjen Lubach duikt in ‘De Avondshow met Arjen Lubach’ via de waan van de dag langs inspirerende gasten tot op de bodem van het nieuws.

https://www.vpro.nl/deavondshow

#VPRO

source

29 gedachten over “En nou is het afgelopen met koeienromantiek | De Avondshow met Arjen Lubach (S2)”

  1. Gewoon 2/3(export) van de boeren weg en alleen houden wat we zelf consumeren. Nederland is het grootste export land ter wereld op het gebied van de veesindustrie. Dit is absoluut niet nodig dus kan een groot deel weg.

  2. Dit programma is gewoon onderdeel van de idiote en zelf destructieve ramkoers tegen de agrarische sector. 18 procent van de Nederlandse economie draait om de boeren. 600 duizend Nederlanders zijn in de agrarische sector aan het werk, elke boer houdt 10 mensen aan het werk. Daarmee stoppen uit milieu overwegingen is ook nog eens hypocriet. Want we hebben agrarische producten nog steeds hard nodig. Die gaan we dan kopen in landen waar de milieu regels niet tippen aan de Nederlandse. Nog meer vervuiling dus (naast sterk oplopende prijzen, je moet importeren). Je kunt die boeren in Nederland beter houden, voor een schonere wereld.

  3. De gemiddelde koe word ouder als 12, het getal 6 jaar komt door als een koe een dood kalf krijgt. Dan is inderdaad de gemiddelde leeftijd lager als hoe oud de bijna alle koeien worden.

  4. Één belangrijk voordeel van grasland moet natuurlijk niet uit het oog verloren worden: De opslag van CO2. Dus biodiversiteit buiten beschouwing latend, is al dat gras niet 100% schadelijk

  5. Als je iets wil zeggen over de melkveehouderij, moet je ook een eerlijk verhaal schetsen. Ik zie nergens terugkomen dat er steeds meer grasland is ingezaaid met kruidenrijk grasland en natuuinclusieve landbouw. Je mag best kritisch zijn, maar dan wel objectief!

  6. Je hoeft er ook geen miljoenen nieuwe inwoners te importeren dan blijft er genoeg ruimte over voor de koeien 🤣

  7. Ben ik blij dat ik voormalig melkkoe Soes een waardige oude dag kan geven, met gezelschap van Stien en haar kalf Sjaan. Soes toont zich een dolgelukkige tante met nog wat jaren te gaan. Gelukkig zonder grenzen te overschrijden die de mens moeten dienen.
    De liefde die boeren voor hun koeien voelen is helaas ondermijnd door een verkeerd beeld. Is romantiek oudbollig? Of het einde van het begin?
    Snelwegen naar een beter leven, welk organime kan daar gebruik van maken?
    Nee, ik ben geen robot. Ik leef. Ik zorg. Ik denk. Ik verbeter. Ik geniet. Morgen weer een dag. Met nieuw inzicht. Voor als de tijd daar is.

  8. Dit slaat echt nergens op
    Ten eerste met dat die kalfjes worden weg gehaald is omdat het anders doodziek kan worden
    In die boxjes hebben de kalveren goeie hygiëne en krijgen ze kunstwerk waar een boer ook mineralen aan kan toevoegen waardoor het ook gezonder is voor het kalf
    Ten tweede in die melk robot die koeien vinde het fijn om gemolken te worden anders worden ze ziek ze krijgen daar ook krachtvoer brokken en da vinde ze lekker
    Bij die koe die mank liep moeten mensen ook niet zeuren want as je die nog laat leven dan hebben ze de rest van hun leven pijn en dat is helemaal erg
    Het is belangrijk da mensen besef krijgen wat boeren doen voor hun koeien en moeten ze zelf maa een keer op een boerderij kijken dan kunnen ze er pas echt over meepraten

  9. Speciaal om te compenseren voor al die veganisten en lactosevrije mensen, straks bij de boer verse melk halen en 2 stukken vlees. Is wel wat veel, maar anders blijft de boer ermee zitten.

    Zoals altijd wordt er weer volledig doorgeslagen. Over aantal jaar met lege schappen volgen de programma's " hoe kon het toch gebeuren? Van groot landbouwland naar voedselbonnen" "niemand zag het aankomen"
    Nee vooral voor een gutmensch gevoel alles om zeep helpen en ons nog afhankelijker maken van het buitenland voor ons eten. Want dat lost alles op. Bah

  10. Aejen, geef juiste info en niet van dit halfslachtige werk! Kom op, dit is gewoon lachwekkende info die je verspreid. Utrecht en Flevoland kan je er al afhalen, ongeveer 1/12e is koeien gebied, jij doet alsof half Nederland dat is. Je hebt natuurgebieden, die kleur je niet in, je hebt bewoond gebied, die kleur je niet in, zelfs water kleur je niet in! Als je iets invult, doe het dan goed! Nu doe je net alsof boeren crimineel zijn, niet netjes! Makkelijk scoren met onjuistheden!

  11. Top aflevering. Engels raaigras wordt trouwens ook heel vaak aangeplant in gazons en parken etc. Engels raaigras sterft niet aan overbemesting, maar andere planten wel. Het is inderdaad echt anti-biodiversiteit gras. (Er zijn ongeveer 8000 soorten grassen wereldwijd.)

Reacties zijn gesloten.