Heerlijke cocktails maken; dit heb je nodig

[ad_1]

Kun je in een restaurant, bar of discotheek ook zo genieten van een heerlijke cocktail? Dan ben je niet de enige. In de afgelopen jaren lijken de lekkere cocktails aan een ware opkomst bezig te zijn. Cocktails worden meer en meer geliefd onder veel mensen.

Als dit ook voor jou geldt, is het mogelijk leuk om ook zelf cocktails te maken. Dit is niet alleen leuk, maar je oefent ook veel invloed op de smaak uit. Je bent hierdoor in staat om een cocktail te maken die volledig op jouw smaakvoorkeuren aansluit. Klinkt dat als muziek in je oren? Dan heb je in ieder geval de volgende benodigdheden nodig.

Shaker

Een cocktail bestaat uit meerdere ingrediënten die goed met elkaar gemixt moeten worden. Je hebt hier dan ook een krachtige shaker voor nodig. Deze shaker moet naar wens groot genoeg zijn, moet fijn te bedienen zijn en moet ook bij voorkeur snel werken. Des te sneller de shaker werkt, des te korter je doet over het maken van een cocktail.

Jigger

In een cocktail zit niet alleen een (non)alcoholische versnapering, maar ook andere ingrediënten. Om deze ingrediënten goed af te meten, heb je baat bij een goede jigger. Dit is een klein maatbekertje waarmee je de ingrediënten perfect af kunt meten. Onthoud hiervoor het volgende: 1 shot = 30 ml.

Muddler

Om de verschillende kruiden en fruit fijn te stampen, heb je een goede muddler nodig. Je kunt de kruiden en het fruit in een glas doen, waarna je dit plat kunt stampen met een goede muddler. Door dit te doen, komen alle mogelijke oliën en smaken vrij. Dit komt de smaak van de cocktail uiteraard alleen maar ten goede.

Sapjes, alcoholische versnaperingen of non alcoholische versnaperingen

Wat voor cocktail wil je graag maken? Het antwoord op die vraag is bepalend voor de drankjes die je moet halen. Je kunt prima voor alcoholische versnaperingen kiezen, maar ook voor non alcoholische versnaperingen. Zo moet je bij veel cocktails ook een bepaald sapje toevoegen.

Wil je nóg meer smaak aan je cocktail toevoegen? Kies dan voor Sourz. Dit is een heerlijke fruitlikeur waarmee je de smaak van een cocktail kunt versterken. Deze fruitlikeur wordt in meerdere smaken aangeboden, waaronder Sourz Red Berry. Als je voor die fruitlikeur kiest, geniet je van de smaak van zure matjes in je cocktail. Hoe lekker is dat?

Barspoon

Om een cocktail helemaal naar wens te maken, heb je ook nog een barspoon nodig. Dit is een lange lepel waarmee je in principe twee dingen kunt. Ten eerste ben je met deze lange lepel in staat om door de cocktail heen te roeren. Je mixt de verschillende ingrediënten hiermee goed, waardoor er nog meer aroma’s vrijkomen.

Ten tweede kun je de drankingrediënten hiermee goed afmeten. De inhoud van 1 barspoon staat gelijk aan 5 ml.

Enige ruimte

Om een cocktail te maken, heb je enige ruimte nodig. Als je in je keuken de cocktail gaat maken, is het daarom aan te raden om het aanrechtblad even netjes op te ruimen. Zorg bovendien ervoor dat je voldoende glazen tot je beschikking hebt; idealiter heb je glazen tot je beschikking die bij de betreffende cocktail horen.

Voldoende tijd

Wil je een overheerlijke cocktail maken? Dan is het goed om te beseffen dat je dit niet in een minuutje tijd kunt doen. Nee, voor het maken van een lekkere cocktail heb je enige tijd nodig. Neem daarom voldoende tijd voor het maken van de cocktail. Probeer overigens online een recept te vinden voor de cocktail die je wilt maken. Daarmee maak je het net iets makkelijker voor jezelf.

[ad_2]

https://www.trending.nl/eten-drinken/heerlijke-cocktails-maken-dit-heb-je-nodig/