Keto dieet populairder dan ooit: dit is waarom!

[ad_1]

Steeds vaker spreekt men van het zogenaamde keto dieet. Er gaan inmiddels overal succesverhalen de ronde. Zowel op het internet als in het dagelijks leven. Bijna iedereen kent wel iemand die met behulp van kilo heel wat kilo’s is kwijtgeraakt. Maar wat wordt hiermee bedoeld? En waarom is keto populairder dan ooit tevoren?

Bij een ketogeen dieet worden er zo min mogelijk koolhydraten gegeten. Het is een zeer strenge vorm van een koolhydraatarm dieet. Zo mag er meestal maar maximaal 50 gram koolhydraten worden gegeten. Als je je beseft hoeveel koolhydraten er in de meeste producten zitten, merk je al snel dat dit nog best een uitdaging kan zijn. Een ketogeen dieet biedt tal van voordelen. Zowel voor het afvallen als de algehele gezondheid. In dit artikel nemen we je mee in de grootste voordelen. Zo is die toenemende populariteit eenvoudig te verklaren.

Snellere vetverbranding

Het lichaam heeft koolhydraten nodig om het insulineniveau op peil te houden. Wanneer jij plotseling veel minder koolhydraten eet, heeft het lichaam moeite om het insulineniveau goed te houden. Hierdoor gaat het naarstig op zoek naar andere energiebronnen. Hierbij worden de vetreserves zo snel mogelijk aangesproken. Dit is anders dan bij andere diëten.

Wanneer je bijvoorbeeld een dieet volgt waarbij zo min mogelijk vetten worden gegeten, dan zal dit uiteindelijk ook tot gewichtsverlies leiden. Maar waar komt dit verlies vandaan? We zien nog al te vaak dat men eerst veel vocht verliest en dan zelfs spieren gaat aanspreken. Vet wordt dus veel minder aangepakt. Bij een ketogeen dieet is een veel groter verlies in vet zichtbaar. Zelfs wanneer zij meer calorieën eten.

Stabiele bloedsuikers

Het grootste nadeel van snelle koolhydraten is dat ze het lichaam een tijdelijke energieboost geven. Ze laten de bloedsuikers in je lichaam in rap tempo toenemen. Hierdoor voel je je fantastisch na een koolhydraatrijke maaltijd. Deze flinke stijging in de bloedsuikers is echter maar van tijdelijke duur. Dit neemt namelijk ook weer in een rap tempo af. Door deze enorme schommeling, voel je je na een dag met veel koolhydraten ook enorm uitgeblust. Dit herken je misschien wel.

Wie minder koolhydraten eet, geniet van veel stabielere bloedsuikers. Hierdoor zal je je na verloop van tijd ook veel fitter gaan voelen. Een ketogeen dieet kan hiermee ook tevens voordelen opleveren voor mensen met diabetes. Wel is het goed dat zij dit onder strenge begeleiding doen. Zij kunnen nooit zomaar de laatste dieet trends volgen, omdat niet met zekerheid is te zeggen hoe hun lichaam erop reageert.

Hogere productiviteit

De medische wereld maakt al heel lang gebruik van ketonen. Verschillende onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat deze bij kunnen dragen aan een betere hersenwerking. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld worden ingezet voor de ziekte van Parkinson, Alzheimer en zelfs epilepsie. Natuurlijk helpen ketonen niet alleen voor mensen die al aandoeningen hebben, maar ook voor zij die gewoon van meer productiviteit willen gezien. Wanneer het lichaam een andere energiebron vindt, zal je een stuk scherper en dus ook productiever worden. 

[ad_2]

https://www.trending.nl/health/keto-dieet-populairder-dan-ooit-dit-is-waarom/