Met deze tips blijf je jouw parfum de hele dag ruiken

[ad_1]

Misschien herken je het wel; je koopt een heerlijke parfum, maar een paar uur nadat je het op hebt gespoten dan lijkt de geur zo goed als verdwenen. De geurtjes in het luxere segment blijven misschien wat langer hangen, maar vrijwel nooit de hele dag. Als je de onderstaande tips toepast dan zul je zien (of ruiken) dat het geurtje veel langer blijft hangen.

Breng parfum aan op bepaalde plekken

Het belangrijkste is het aanbrengen van je geurtje op de zogeheten ‘puls plekken’, dit zijn plekken op het lichaam waar jouw hartslag gevoeld kan worden. Deze plekken zijn warmer dan veel andere plekken op het lichaam, dus wordt de parfum beter door de huid opgenomen. Deze plekken zijn de basis van de keel, de binnenkant van de pols, de elleboog, en achter de knie.

Veel mensen spuiten het luchtje op de polsen en wrijven ze dan tegen elkaar aan, maar dat is juist niet verstandig. Door de polsen tegen elkaar aan te wrijven vernietig je de moleculen van het parfum, waardoor het minder lang blijft hangen. Parfum wordt geactiveerd door een chemische reactie met de warmte van je huid, dus het simpelweg op de juiste plaatsen sprayen is meer dan genoeg.

parfum tips

Bewaar je luchtje op een koele plaats

De kwaliteit van je geurtje is ook belangrijk. Naast het feit dat je het op de juiste plekken op dient te spuiten, is het ook belangrijk dat de kwaliteit van het parfum zo lang mogelijk goed blijft. Parfum is niets meer dan verschillende oliën die gemixt zijn, en dat kan het beste op een koele plaats worden bewaard. Veel mensen bewaren parfum in de douche, kleedkamer, of op het nachtkastje, maar daar is het te warm.

De ideale plaats om je parfum te bewaren is in de koelkast, en dan het liefste zoveel mogelijk voorin. Te koud is namelijk ook niet goed, dat heeft ook effect op de moleculen. Als je het flesje in de koelkast bewaart dan blijft de kwaliteit van je luchtje het beste, en kun je er tot wel twee jaar na aankoop optimaal van genieten. Als je de bovenstaande tips ter harte neemt, dan weet je zeker dat je het beste uit je luchtje haalt.

parfum tips ruiken

[ad_2]

https://www.trending.nl/fashion-beauty/tips-parfum-ruiken/