Met deze tips overleef je de Apocalyps

[ad_1]

Het einde van de mensheid staat beschreven in de oude teksten van verschillende religies. De dag des oordeels wordt al eeuwen verkondigd door profeten, priesters, doemdenkers en bijbelverkopers op de hoek van de straat. Kortom, we gaan er allemaal aan, al is niet iedereen het eens over de datum en de manier waarop onze schepper de wereld ten onder laat gaan.

Zal een meteoriet vernietigend inslaan en de mensheid wegvagen? Wordt het een nucleaire oorlog en zal onze zelfdestructieve aard onze beschaving ten val brengen? Of staat de zwarte dood wederom voor de deur en zal een virus ons allemaal ombrengen? Wie het weet mag het zeggen.

We kunnen maar beter voorbereidingen treffen voor als de dag des oordeels aanbreekt. Maar wat moet je doen om de Apocalyps te overleven? Met deze tips ontwijk je het onoverkomelijke.

Bouw een bunker

Een logische eerste stap. Schuilen onder een boom of in het oude vertrouwde tuinhuisje van oma voldoet niet als de oppervlakte van onze planeet wordt weggevaagd. Een ondergrondse betonnen bunker beschermt je tegen al dat apocalyptische geweld boven je hoofd. Als je toch bezig bent bouw je er meteen een fitnessruimte en spelletjesruimte in, want ook verveling kan dodelijk zijn. Niet onbelangrijk; investeer in een goed luchtventilatiesysteem met filter, anders overleef je de gang naar het chemische toilet niet eens.

Hamsteren

Zonder eten en drinken ga je dood, en dat wil je juist voorkomen. Zorg er dus voor dat je genoeg water en blikvoer in je bunker hebt. Een blikopener is ook handig. Maak er een sport van om de plaatselijke supermarkt na te bouwen tijdens het inrichten van je schuilplaats. Kies voor lang houdbare producten, je weet tenslotte niet hoe lang je verstoppertje moet spelen met magere Hein. Producten met veel koolhydraten en eiwitten zijn goed voor je, al zal je na verloop van tijd geen moeite meer hebben met een blik kattenvoer. Je kan het beter nu inkopen, want na de dag des oordeels heb je niets meer aan je bonuskaart.

Bekijk ook:

Hamsteren! Wat is het en waar komt het vandaan?

Kennis is overleven

Als alle artsen en klusjesmannen ter wereld naar de eeuwige jachtvelden zijn gejaagd dan zal je toch zelf je gebroken middelvinger moeten behandelen. Het repareren van een generator wordt ook moeilijk als je geen onderscheid weet te maken tussen een bougie en een tandenborstel. Een beetje kennis van zaken is dus ook handig. Koop of huur elk boek voor dummies dat te krijgen is, of gooi je Donald Duck aan de kant en begin aan een zelfstudie geneeskunde. Leer jezelf hoe je van een wieldop een koffiezetapparaat maakt, en wat je nodig hebt om een longontsteking te behandelen. Een overdosis antibiotica tussen de blikken soep in de voorraadkast is geen overbodige luxe.

Bekijk ook:

Overleven op een onbewoond eiland: zo doe je dat

Wees zelfvoorzienend

Even naar de groenteboer voor een krop sla en naar de slager voor een plofkip is er niet meer bij in een post-apocalyptische wereld. Misschien zijn kippen dan wel een wettig betaalmiddel geworden, je weet het nooit. Zorg er dus voor dat je een kippenren en een moestuintje hebt. Kippen komen uit eieren, of andersom, dus handig. Een geit is naast een beste vriend ook een prima bron voor melk, waar je weer kaas van kunt maken. Kortom, de versafdeling in jouw veilige bunker kan worden geopend.

Bewapen jezelf

Niet iedereen ter wereld is zo goed voorbereid als jij, dus zullen de weinige overlevenden van de Apocalyps zeer gemotiveerd zijn om jouw dierbare bezittingen af te pakken, desnoods met geweld. Zorg er dus voor dat je jezelf bewapend. Camoufleer je bunker zodat je minder snel te vinden bent, dus pas op met kerstverlichting, ook al doet het je denken aan vroeger. Wees tot aan de tanden toe gewapend en steek wat tijd in het maken van een alarmsysteem, want je wilt toch niet dat ze jouw veilige en knusse plekje van je afpakken, toch?

Nu weet je wat je te doen staat als de hel losbarst, want zelfs de toorn van onze schepper kan jou niet meer raken. Laat die rots maar komen.

Bekijk ook:

10 Populaire complottheorieën

[ad_2]

https://www.trending.nl/entertainment/met-deze-tips-overleef-je-de-apocalyps/