Nieuwe Furby werkt met AI

[ad_1]

Ken je ze nog? De Furby was natuurlijk een gigantische hit, zo’n 25 jaar geleden. Binnenkort kunnen we weer met z’n allen naar de winkel. De nieuwe lijn met Furby’s is onderweg! Nieuwe looks en een nieuwe stijl. De mensen bij Hasbro hebben zeker niet stil gezeten tijdens het proces om deze vernieuwde variant van het bekende knuffelbeestje op de markt te brengen. Daarnaast gaat het pluizige vriendje ook zeker mee met de tijd: vanaf nu wordt er gebruik gemaakt van AI!

Nederlandse Furby komt later dan gepland

De lancering van de nieuwe lijn met Furby’s komt later dan gepland. We zullen er nog een jaartje op moeten wachten. En dat heeft zo z’n reden. De beestjes zijn namelijk nog niet goed genoeg in het geven van de Nederlandse antwoorden. Het pluizige vriendje moet dus nog even de schoolbanken in om volledig goed Nederlands te leren spreken. Het diertje komt namelijk met zo’n 600 voorgeprogrammeerde antwoorden. Om dit te kunnen realiseren zal er onder andere gebruik gemaakt worden van AI in de knuffel. De AI die gebruikt wordt door speelgoedfabrikant Hasbro werkt overigens offline, dus geen afluisterpraktijken naar buiten toe!

Bekijk ook:

Deze onverwachte dingen bij jou thuis zijn bizar veel geld waard

Programmeren en ingebouwde AI

Op dit moment moet Furby dus ook nog even de schoolbanken in om het Nederlands te leren. Door middel van Artificial Intelligence kan er straks op een heel nieuw niveau interactie plaatsvinden met de Furby. Naast het geven van antwoorden kan de Furby binnenkort ook gewoon dansen en reageren op onder andere het krijgen van knuffels.

Eerder leverbaar in andere landen

Verschillende landen om ons heen krijgen de Furby eerder in de schappen dan wij Nederlanders. Zoals gezegd, dit heeft alles te maken met het ontwikkelen van de taalmodules en het aanleren van de antwoorden die Furby kan en mag geven. Wil je een Furby aanschaffen die een andere taal spreekt, waardoor je bijvoorbeeld het taalonderwijs van je kind op jonge leeftijd al kunt stimuleren? Dan kun je er natuurlijk ook zeker voor kiezen om een Furby in een van onze buurlanden aan te schaffen.

Dit keer met uit-knop

Je weet waarschijnlijk ook nog wel dat je je ouders flink kon irriteren met die Furby. Goed nieuws voor jou: de nieuwe Furby komt met een uitknop! Hierdoor kun je die Furby als ouder ook gewoon even gemakkelijk uitzetten. Scheelt weer een hoop irritaties en je hoeft ook niet steeds de batterij te verwijderen. Hierdoor weet je dus zeker dat je nu ook jouw kinderen kunt vermaken met het speeltje uit jouw jeugd zonder dat je constant naar het geluid van die Furby moet luisteren!

Bekijk ook:

Welk Happy Meal speeltje was populair in jouw jeugd?

Lanceringsdatum: augustus 2024

We zullen er dus helaas toch nog even op moeten wachten. De nieuwe generatie met Furby’s wordt in Nederland verwacht in augustus 2024. Ondertussen zijn er wel steeds meer landen die de nieuwe speeltjes al wel in de schappen hebben liggen. Hierdoor kun je natuurlijk wel de unboxing video’s vanuit andere landen bekijken. Zo weet je wat je al die tijd gemist hebt, of juist helemaal niet.

[ad_2]

https://www.trending.nl/entertainment/nieuwe-furby-werkt-met-ai/