Nieuwe inwoner in Nederland? Lees hier wat je zoal moet regelen

[ad_1]

Als je naar Nederland verhuist vanuit Midden- of Oost-Europa zijn er een aantal zaken belangrijk om direct te regelen. Je inschrijving bij de gemeente, maar ook het afsluiten van de verplichte verzekeringen. Door deze op tijd aan te vragen voorkom je eventuele overtredingen of boetes en ben je goed voorbereid op de toekomst. In dit artikel lees je welke verzekeringen je nodig hebt in Nederland, en hoe je deze het makkelijkst kunt afsluiten.

In Nederland is de ziektekostenverzekering verplicht vanaf 18 jaar. Als je in het bezit bent van een auto, is een WA verzekering minimaal verplicht. Ook andere verzekeringen zijn de moeite waard om te overwegen.

Alle inwoners in Nederland zijn in elk geval verplicht om een basiszorgverzekering af te sluiten. Deze ziektekostenverzekering vergoedt de belangrijkste zorgkosten zoals kosten voor medicatie of voor een bezoek aan het ziekenhuis of aan de huisarts. Als je regelmatig specialistische zorg nodig hebt, kan het verstandig zijn om naast je basisverzekering nog een aanvullende zorgverzekering te kiezen. Hiermee kunnen hoge zorgkosten worden vergoed die niet binnen het basispakket vallen, zoals de rekeningen voor de tandarts, oogzorg of voor fysiotherapie.

Als je in het bezit bent van een motorvoertuig zoals een auto, motor of een bestelbus, ben je verzekeringsplichtig in ons land. Voor deze motorrijtuigen moet je minimaal de WA-verzekering afsluiten. Deze verzekering vergoedt de kosten voor schade aan een andere auto bij een ongeluk of een incident.
Daarnaast kun je ook nog een aanvullende verzekering afsluiten voor andere soorten schade, zoals de WA+ beperkt casco of de Allrisk verzekering. Hiermee kan je ook schadekosten aan je eigen auto gedeeltelijk of volledig vergoed krijgen. Bijvoorbeeld in het geval van autoschade door diefstal, weersomstandigheden of een ongeluk.

Ben je net in Nederland komen wonen, en zoek je nog een goede autoverzekering met een klantenservice in je eigen taal? Dan is een autoverzekering bij Polisa een goede tip. Deze verzekeringsmaatschappij heeft voordelige autoverzekeringen speciaal voor mensen die vanuit Midden- of Oost-Europa naar Nederland zijn verhuisd. Ze bieden een service in jouw moedertaal, zodat de communicatie met je verzekeraar een stuk soepeler en makkelijker verloopt.

Naast de zorgverzekering en de autoverzekering, zijn er nog meer handige verzekeringen die je kunt afsluiten. Deze zijn niet verplicht, maar wel verstandig om voorbereid te zijn op onvoorziene kosten bij situaties in de toekomst die zich kunnen voordoen. Bij Polisa verzekeringen kun je bijvoorbeeld ook een woonhuisverzekering afsluiten om je huis te verzekeren in het geval van brand of diefstal. Ook de inboedelverzekering is een aanrader. Deze verzekering dekt de kosten voor schade aan je spullen in huis bij een ramp of bij diefstal.

Kortom: regel je verzekeringen op tijd voor een zorgeloze toekomst in Nederland!

[ad_2]

https://www.trending.nl/living/nieuwe-inwoner-in-nederland-lees-hier-wat-je-zoal-moet-regelen/