Wat houdt shortlease precies in?

[ad_1]

Shortlease is een vorm van leasen die steeds populairder wordt in Nederland. Mensen willen namelijk niet meer lang vastzitten aan een contract en dan biedt shortlease een uitkomst. Met shortlease kun je namelijk een auto huren voor een korte periode, tussen de 1 en 24 maanden. Hoelang jij de auto wilt, is aan jou. Je kunt het dus vergelijken met een flexibel lease contract.

Een lease contract is (bijna) alles inclusief

Als je een shortlease contract aangaat, zijn bijna alle kosten gedekt die je met de auto maakt. Een shortlease contract is namelijk inclusief verzekering, onderhoud en reparaties. Ook de wegenwacht zit er vaak bij in en je kunt gebruik maken van een leenauto op het moment dat je auto gerepareerd wordt. Je betaalt maandelijks een vast bedrag om te mogen leasen, op basis van welke auto je hebt uitgekozen, hoeveel kilometers je denkt te rijden én voor hoeveel maanden je de auto wilt leasen. Het enige dat er niet bij in zit, is brandstof. Maar verder kun je dus gewoon alle verwachte kosten inplannen in je maandelijkse budget, omdat het huurbedrag iedere maand hetzelfde is.

Voordelen shortlease

Een van de grootste voordelen van shortlease prive is de flexibiliteit. Je zit namelijk niet vast aan een drie tot vijf jarig leasecontract. Dit is ideaal voor mensen die seizoenswerk hebben en hun capaciteit willen opschalen, mensen die voornamelijk thuis werken maar soms op projectbasis ergens op locatie moeten werken en voor startende ondernemers die niet direct willen investeren in een bedrijfsauto. Een ander voordeel is dat je niet ineens een grote investering hoeft te doen om een auto aan te schaffen. Als jij niet zoveel spaargeld hebt, is shortlease echt een uitkomst. Als laatste is het een voordeel dat je op deze manier een aantal auto’s kunt uitproberen voordat je overgaat op een aankoop.

Nadelen van shortlease

Na verloop van tijd, is de kans groot dat je met shortlease duurder uit bent dan wanneer je een auto koopt. Dat komt omdat je maandelijks best een bedrag kwijt bent aan het leasen van de auto. Het ligt er wel aan wat voor auto je gaat huren, want hoe kleiner de auto hoe minder kosten je hebt. Een ander nadeel is dat je van te voren een X aantal kilometers afspreekt wat jij maximaal gaat rijden. Zit je hier overheen, dan moet je bijbetalen. Dat kan flink oplopen! Je kunt dus het beste vooraf een ruimere schatting maken, zodat je wat speling hebt.

Het kan dus zowel voordelig als nadelig zijn om een auto te huren. Het voordeel is dat je niet ineens een groot bedrag van je spaarrekening af hoeft te halen om een auto aan te schaffen, maar aan de andere kant ben je aan het eind van de rit duurder uit.

[ad_2]

https://www.trending.nl/cars/wat-houdt-shortlease-precies-in/