Wat te doen tijdens een bezoekje aan Amsterdam?

[ad_1]

Onze hoofdstad, Amsterdam, is zeer geliefd onder buitenlandse toeristen. Jaarlijks trekt deze stad miljoenen toeristen aan, onder meer uit het Verenigd Koninkrijk en Azië. Wist je echter dat Amsterdam ook een zeer leuke stad voor Nederlanders zelf is? Ongeacht of je nou in het noorden, zuiden, westen of oosten woont, is het leuk om deze stad eens te ontdekken.

Heb je al plannen om naar Amsterdam te gaan? Of ben je op dit moment deze plannen aan het smeden? In beide gevallen is het aan te raden om je bezoekje aan Amsterdam goed voor te bereiden. Dat doe je onder meer door onderstaande tips op te volgen. Met deze tips maak je je bezoek aan Amsterdam nóg leuker.

Tip 1: maak een boottocht over de grachten

Nergens ter wereld vind je zulke mooie grachten als in Amsterdam. Voldoende reden dus om deze grachten eens met je eigen ogen te bekijken. Hier heb je in principe twee mogelijkheden voor: lopend of met een boot. Om de beste indruk van de pracht en praal van deze grachten te kijken, is het aan te raden om een boottocht over de grachten te maken.

Voor het maken van deze boottocht heb je meer dan voldoende mogelijkheden. Er zijn namelijk meerdere partijen in Amsterdam die een boottocht over de grachten aanbieden. Dit kun je zelfs combineren met bijvoorbeeld een lunch of diner op het water. Verdiep je in de mogelijkheden en ontdek vervolgens de Amsterdamse grachten vanaf het water.

Tip 2: maak een standswandeling door Amsterdam

De grachten van Amsterdam ontdek je dus het beste vanaf het water. De rest van de stad ontdek je het beste wandelend. Met de benenwagen kom je overal, tot in elk klein steegje aan toe.

Het mooie is dat de stad Amsterdam erg divers is. Wil je bijvoorbeeld naar een Coffeeshop Amsterdam? Deze vind je in het centrum van de stad, maar ook in voldoende buitenwijken. Dit geldt niet alleen daarvoor, maar ook voor allerlei mooie plekjes in de stad. Zo is het een absolute aanrader om eens door de Jordaan een wandeling te maken.

Met andere woorden: trek goede schoenen aan en maak een wandeling door de stad. Je kunt een vaste route aanhouden, maar je kunt ook gewoon je neus achterna lopen. Dat laatste is misschien wel het allerleukste om te doen. In dat geval kom je namelijk op plekken waar je anders nooit zou komen.

Tip 3: ga naar het Rijksmuseum

Onze hoofdstad is met meerdere fraaie musea gezegend. Het mooiste, bekendste en populairste museum is zonder twijfel het Rijksmuseum. Alleen het gebouw van dit museum is al een lust voor het oog. Dát geldt al helemaal voor de binnenkant van dit museum.

Het advies is dan ook om naar het Rijksmuseum toe te gaan. Zelfs als je weinig tot geen interesse in kunst hebt, is dit een absolute aanrader. Het Rijksmuseum gaat namelijk verder dan alleen maar kunst.

Tip 4: ontdek het Vondelpark

Als je aan Amsterdam denkt, denk je mogelijk aan drukke straten. Dat klopt; als je in het centrum bent, is het behoorlijk druk. Gelukkig zijn er ook meerdere rustigere plekken in de stad, waaronder het Vondelpark. Het is heerlijk om door dit park een wandeling te maken, om in dit park te picknicken of om lekker te zonnen.

Tijdens je bezoekje aan Amsterdam is het zeker aan te raden om het Vondelpark te ontdekken. Dit kun je overigens prima combineren met de eerder gegeven tip om een stadswandeling te maken. Door het Vondelpark maak je een heerlijke en rustgevende wandeling!

[ad_2]

https://www.trending.nl/lifestyle/wat-te-doen-tijdens-een-bezoekje-aan-amsterdam/