Wat zijn de mogelijkheden van AI? 3 praktische voorbeelden!

[ad_1]

Het is de laatste tijd vaak in het nieuws: AI, oftewel Artificial Intelligence. Door kunstmatige intelligentie lijkt de rol van de mens uitgespeeld te zijn. Een computer kan immers alles beter, nauwkeuriger en sneller uitvoeren dan een mens.

Betekent dit het einde van de mensheid? Nee, dat is niet het geval. Het is juist mogelijk om Artificial Intelligence in je eigen kracht in te zetten. Door op een slimme manier gebruik van kunstmatige intelligentie te maken, kun je bijvoorbeeld je business een boost geven. Of je kunt een passieve inkomstenbron opbouwen.

Huiver je een beetje bij het horen van de term Artificial Intelligence? Of heb je een bepaalde afkeer tegen kunstmatige intelligentie? Mogelijk neemt dit artikel jouw afkeer enigszins weg. In dit artikel maak je namelijk kennis met 3 praktische voorbeelden waaruit de mogelijkheden van Artificial Intelligence blijkt. Daaruit blijkt ook direct dat dit niet nadelig hoeft te zijn voor de mensheid.

Diagnosticeren en behandelen van ziekten

De Nederlandse zorgsector staat in een spagaat. Aan de ene kant is er een schreeuwend tekort aan personeel, terwijl er aan de andere kant sprake van onwijs hoge zorgkosten is. Het is hierdoor niet al te makkelijk om een blik met nieuw zorgpersoneel open te trekken.

Bekijk ook:

Hoe kies je de Beste Domeinnaam? De Beste Tips

Gelukkig is het wel mogelijk om Artificial Intelligence in de zorgsector in te zetten. Met behulp van meerdere ‘deep learning technieken’ is de zorgsector in staat om bijvoorbeeld automatisch een diagnose te stellen. Ook zou de sector hierdoor in staat zijn om bijvoorbeeld automatisch adviezen aan patiënten te geven.

Op deze manier is het mogelijk om de arbeidsintensiviteit naar beneden bij te stellen. Dit betekent dat Artificial Intelligence veel werk uit het handen van artsen en doctoren neemt, waardoor zij meer tijd hebben voor specialistische cases.

Bijkomend voordeel: in de zorgsector is het met Artificial Intelligence mogelijk om de kosten aanzienlijk te drukken. Dit is absolute noodzaak, aangezien de zorgkosten de pan uit rijzen. Dit gaat overigens ook gepaard met de vergrijzing waar we in ons land last van hebben.

Ideaal voor de e-commerce

De wereld van e-commerce lijkt de ideale wereld te zijn voor Artificial Intelligence. Dit is immers de wereld waarin volop geïnnoveerd kan worden, waarin de digitale wereld aan de voeten ligt en waarin heel mogelijk is.

Artificial Intelligence kan in de wereld van e-commerce veel werk uit handen nemen. Dat is echter niet eens het belangrijkste voordeel. Het belangrijkste voordeel van Artificial Intelligence is in de wereld van e-commerce te vinden in cross- en upselling.

Bekijk ook:

Zelf een spelletjesavond organiseren: 3 tips

Door op de juiste manier kunstmatige intelligentie in te zetten, kun je je omzet een flinke boost geven. Artificial Intelligence kan bijdragen aan een hogere orderwaarde per omzet en daarmee aan een aanzienlijk hogere omzet. Interessant, aangezien je hier als e-commerce ondernemer géén extra kosten voor hoeft te maken. Je kunt juist kosten besparen.

Op een passieve manier actief traden

Wist je dat je met Artificial Intelligence ook geld kunt verdienen? Dit doe je door op een passieve manier actief te traden. Met bijvoorbeeld Whitecloud Capital, AI-based trading heb je een stuk minder omkijken naar de trades die je plaatst.

Op het gebied van traden biedt kunstmatige intelligentie veel voordelen. Zo heeft een computer niks van doen met emoties, terwijl dit juist bij mensen één van de grootste valkuilen is. Ook is een computer perfect in staat om zaken te analyseren, voorspellen en in kaart brengen. Door met behulp van bovenstaande tool te traden, kun je een geweldige beleggingsportefeuille opbouwen. Dit bewijst des te meer dat Artificial Intelligence echt niet ten koste van de mens hoeft te gaan.

[ad_2]

https://www.trending.nl/tech/wat-zijn-de-mogelijkheden-van-ai-3-praktische-voorbeelden/