Wordt de elektrische auto snel voordeliger in aanschaf?

[ad_1]

Voor veel mensen is de hoge aanschafprijs een drempel voor het kopen van een elektrische auto. Daalt de aankoopprijs dan zullen er waarschijnlijk veel meer worden verkocht.

Ondanks dat op de brandstofkosten wordt bespaard, is het voor veel mensen moeilijk om over te stappen. De hoge prijs is een doorn in het oog, maar wanneer worden elektrische auto’s voordeliger in aanschaf?

In 2027 dalen de prijzen van elektrische auto’s

Dan Neal, een autojournalist die al 20 jaar over voertuigen schrijft, nam deel aan een interview. Tijdens dit interview beantwoordde hij vragen van Reddit-gebruikers. Hij heeft honderden auto’s gereden en beoordeeld.

Een Redditor vroeg aan Dan Neal wanneer elektrische auto’s goedkoper worden dan auto’s met fossiele brandstoffen. Volgens Dan Neal gaan de prijzen in 2027 dalen van elektrische voertuigen. Tesla is een goed voorbeeld van betere auto’s voor een lagere prijs. Hierdoor moeten andere merken meegaan door meer te bieden voor minder geld.

Wat maakt de prijs zo hoog van een elektrische auto?

Het produceren van een elektrische auto is duurder dan een auto met fossiele brandstoffen. De accu is het duurste onderdeel van de auto, ongeveer de helft van de productiekosten. Als de productiekosten dalen voor de accu, dalen ook de prijzen van het gehele proces. Dit betekent goedkopere auto’s.

De meeste batterijen van elektrische auto’s worden gemaakt van lithium. Er is veel vraag naar deze stof waardoor de vraag toeneemt en de prijzen stijgen. Gelukkig worden er steeds meer bronnen gevonden voor lithium, waardoor de prijzen kunnen dalen.

Bekijk ook:

Welke elektrische auto heeft de grootste actieradius?

Rooskleurige toekomst

De elektrische auto heeft een mooie toekomst met de prijsverlagingen die eraan komen. Het grootste kritiekpunt was de prijs en dat is nu langzaam aan het veranderen. Natuurlijk kun je ook een andere elektrische auto kopen als je geen zin hebt om tot 2027 te wachten. Hier vind je elektrische auto’s met de grootste actieradius.

[ad_2]

https://www.trending.nl/cars/wordt-de-elektrische-auto-snel-voordeliger-in-aanschaf/